Voor wie?

Het Duurzaamheidshuis wordt een modelwoning voor verschillende doelgroepen:

Professionals
Aannemers, installateurs, architecten, afbouwers, schilderbedrijven, woningcorporaties, verenigingen van eigenaren en andere partijen die zich professioneel met (ver)bouwen en wonen bezig houden kunnen actief deelnemen in de renovatie van het Duurzaamheidshuis of zich laten inspireren tot het verduurzamen van hun eigen bedrijfsvoering.

Doe-het-zelvers
Het team van het Duurzaamheidshuis wil collega-klussers inspireren en informeren. Het Duurzaamheidshuis laat in de praktijk zien welke (materiaal)keuzes mogelijk zijn, wat de investering in en het rendement van duurzame installaties is, hoe je effectief kunt recycelen en hoe je binnenshuis een gezond klimaat kunt creëren.

Onderwijs
Geef les midden in de praktijk! Tijdens het renovatietraject kunnen kleine groepen studenten kennis maken met duurzame bouw en wordt uitleg gegeven over de verschillen met reguliere woning(ver)bouw. Er zijn verschillende momenten om specifieke kennis op te doen; van sloopproces tot en met inrichting. Voor geïnteresseerde scholen kan een (flexibel) jaarplan opgesteld worden.

Na de renovatie biedt het Duurzaamheidshuis inspirerende ruimtes voor bijeenkomsten, voor exposities en rondleidingen en fungeert de woning als uniek Bed & Breakfast.